Total Pageviews

Wednesday, August 17, 2011

UCAPAN AIDILFITRI: DARI SAYA UNTUK EQBALZACK

Assalammualaikum dan salam sejahtera..
seperti biasa, 
title atas aku tu berkenaan dengan.....

dengan GA EQBAL ZACK

so kalau sesiape nak join, 
jom la, kita meriahkan lagi GA ni... 
lagi ramai lagi best...
"ukhwah fillah, abadan abada"


klik banner utk penerangan lanjut.. 

so inilah ketukan dari jari jemari saya.. 
------------------------------------------------------------------------------------------


Teman nak ngucapkan kepada Yop eqbal;

Slamat hari ghaye, maap zahir dan batin.
Yele, kot2 ade tercuit ke.
Terngaco tak kene tempat.
Berguro tak tentu hale.
Kot ade libang libu buatnye.
terlabun ikot dan, 
Smoge aidilfitri kali ini memberi seribu satu kenangan kepada Yop Eqbal.
Dan smoge Ramadhan ini, membawak kemaneh-san dalam hidop Yop. 
Udoh berpose selame sbulan,
Tibe mase kite beraya pulok,
Selamat hari raya teman ucapkan,
Mun rajen datang le ke ghomoh awok.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
alih bahasa

Saya ingin mengucapkan, kepada Abang Eqbal;

Selamat hari raya, maaf zahir dan batin
Yelah, kalau ada tercuit ke,
Bergurau tak tentu hala,
Kalau ada buat tak senang duduk.
bercakap sesuka hati, 
Semoga aidilfitri kali ini memberi seribu satu makna kepada Abang Eqbal.
Dan semoga Ramadhan ini, membawa kemanisan dalam hidup Abang.

Sudah berpuasa selama sebulan,
Tiba masa pula kita beraya,
Selamat hari raya saya ucapkan,
Kalau rajin datanglah ke rumah saya. 

Gambar Ramadhan Tahun Lepas
































16 comments:

  1. wahaha... idop perok!! wey cntik songket!

    ReplyDelete
  2. yeah. Idop Perok.. !!! kome jgn tak taw, songket tu dari teman form 5. syg beno dgn songket tu. mun dapat duit raye, dari abg eqbal bulih le beli songket baru. hehehe.

    ReplyDelete
  3. BAHAHAHA!! advancenya blog nih.. siap ade alih bahasa ^^ smart2.. nak mengilai jgk tadi sebab ade ayat tak paham ^^ ate, awok nih bukannye org perok bebeno =P

    ReplyDelete
  4. thanks imah. rajen beno mike bace post teman. terharu weh.. hehehe. takpe blajo plan2, nnt paham le.

    ReplyDelete
  5. hahaha.. cikgu teman kabo, org perok, kedah, penang ramah2.. diorg boleh ckp tak henti2.. ate, teman nih pon lebih kurang same je.. hehehe

    ReplyDelete
  6. ramoh tamoh? hehehe. beno le, nengok le teman ngan kak eija nun. kale jumpe, huish libang libu buatnye. hehehe..

    eh mike tak join ke GA abg eqbal ni???

    ReplyDelete
  7. kak eija?? hehehe.. kim salam la ea kat kak eija..teman dah join.. cer tengok cer tengok ^^

    ReplyDelete
  8. insyaALLAH.. ce share link tu kat sni. meh2.. awok gemo nengok2. ni. hehehe.

    ReplyDelete
  9. hahaha.. http://imahsukahijau.blogspot.com/2011/08/ucapan-aidilfitri-dari-saya-untuk.html

    ^^

    ReplyDelete
  10. orait2.. awok pegi nengok2 skrg. hehehe.

    ReplyDelete
  11. salam,
    terima kasih join GA abg eq. abg eq dah linkkan kat blog..
    selamat berpuasa J-Are...

    ReplyDelete
  12. napa rasa familiar je muka ni.. conpius.. heheh.. gud luck yee @~@

    ReplyDelete
  13. Wa'alaikummusalam..
    sama2 abg eq.. selamat berpuasa dan selamat berbuka ye abg eq.

    ReplyDelete
  14. syaidatie kite sedare kot. hehehe. yeah gud luck to you too..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...