Total Pageviews

Sunday, April 3, 2011

Puncak Alam


Ha ini le UiTM Puncak Alam kaler kome nak taw, kampus baru jer berumor 2 tahun ala2 setaon jangong le bak kate dek orang luo sane tu. Ape-ape hei (hal) pun kat sini le aku blajar, at first i'm so suffered because this place lack of accommodation such as bus, cafe, and ATM Machine. Satu kajian yang telah aku lakukan sepanjang aku dduk kat sni, peratusan kawan aku yang datang sini pada kali pertama tidak akan datang lagi untuk kedua kalinya, sebab faktor jauh giler dan jalan yang agak kurang menyenangkan kata diorang la. ye ar kalau malam2 tu seram kot, tibe2 ade antu gule2 kat kat tepi jalan tu sape nak jawab? ade altantuya ke? ha ko mampu nak jumpe dia? hihihi...


Kat UiTM Puncak Alam untuk kali pertama pembukaannya terdapat 3 Fakulti sahaja iaitu, Fakulti Pengurusan dan Teknologi Pejabat ( konfem2 la ni fakulti aku) , Fakulti Sains Kesihatan dan Fakulti Farmasi. Tapi sekarang dah ada student Asasi Sains dan Asasi Kejuruteraan. Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan pun dah ada, tapi bukan semua course nyer ada kat sini la, kaler aku tak silap budak2 tourism semester 4 dan keatas je ade kat sni.


Ini adalah salah satu fenomena yang aku sangat suka di UiTM Puncak Alam, keadaan yang mendamaikan.. kalau pagi-pagi tu sejuk jer (macam kat genting kome weh) =), gambar ni ambik masa hujan, memang menarik la pemandangan dia masa dan lepas hujan. (sorry teman gune henpon murah je, so quality gambar takde la bagus mane pun)

Ini pula adalah satu fenomena yang kurang senang bagi pelajar iaitu kekurangan tempat letak kereta, kalau bahase org kampung aku deme panggey Parking kete @ Car Park. ( yele ce kome pikior masing2 anak orang kaye, kreta sorang sbijik, mane nak cukup tempat parkingnye). tapi skrg alhamdulilah ada peraturan baru, padang kawad tidak sesesak macam gambo kat atas tu.



Jeng! jeng! jeng..! nampak tak yang bertingkat kat lereng
bukit tu? kome agak2 ape benda ye tu? hahaha.. itu adalah tangga menuju kejayaan. so kalau nak balik ke kolej kediaman atau ke kuliah silalah menggunakan tangga itu ye.! Betullah kata pepatah "usaha tangga kejayaan" tengok tangga tu, sangat tinggi usaha kami utk berjaya belajar di sini. kale gune tangge tu untok pertame kali memang mengigil le lutot tu.. tak tahan weh,tapi nyarih (nyaris) ade bus yang setia mengambik dan menganto cik siswi dan encik siswa ke kuliah. kalau tak memang basah le ketiak tu, perfume pon boleh abih baunye sampei kat kelas nnt.


Gambar ni memang tak berapa cantik, tapi kalau tengok dengan mata kepala sendiri memang cantik sangat.. ini adalah gambar matahari terbit yang boleh dilihat dari bilik aku. pagi-pagi memang selalu aku tunggu kejadian ini, tapi slalunye terlajak jer. hehehe, biase la kehidupan seorang student kan, katenye.. tapi pemandangan ni memang cantik kan? kan? kan?

apa-apa pun UiTM Puncak Alam terbaik. biasalah, tidak ada manusia yang terus boleh berlari sebaik sahaja dilahirkan, so segala kekurangan tetap cuba dihadapi dan ditangani segera oleh pihak pentadbiran. Alhamdulillah, sekarang dah ada bus rapid yang shah alam, ada atm machine di cafe, dah banyak cafe buka, koperasi pun dah lengkap... Terima Kasih UiTM..
UiTM Tetap DiHatiku.. <3

4 comments:

  1. uitm puncak alam mmg cantik n comfirtable just x de masjid yg khas for student....

    ReplyDelete
  2. yup2.. memay.. tp masjid dalam proses pembinaan kat fasa 2 kalau tak silap nnt.

    ReplyDelete
  3. Kalau dri uitm puncak alam nak ke bandar jauh x???

    ReplyDelete
  4. Kalau dri uitm puncak alam nak ke bandar jauh x???

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...