Total Pageviews

Monday, April 25, 2011

Kaunter Ekspress

seperti biasa... ada cerita baru ada blog update.. kalau tak bersawang la blog ni... 
ni nak kongsi sket apa yang aku nampak semalam kat sebuah pasaraya "jaga-empat" pndai2 la korang translate kan... 



mula-mula aku dengan rakan aku ni just nak jalan-jalan cuci mata dan cuci beg duit (bajet byk sgt duit la... ), p la usha kat sume department.. yela, saje ngade2kan.. lepak jap kat department pets, ni baru je bukak.. saje la usha-usha pets kat stu.. tenang ati.. 

after a while, dah bli la beberapa barang utk farmville aku tu.. tapi sume dah bayar kat kaunter laen.. takde kena mengena dengan tajuk aku ni... 

**************************************
ok, now nak ada kena mengena dengan post aku ni... 
time aku nak bayar 4 item yang aku beli (product nestle 2, eskrem 1 & makanan buat santapan), so dengan segera tanpa berlengah masa, aku pun terus ke kaunter ekspress less then 10 item tu.. 

sorry........ ni gambar bukan kat tempat kejadian, just nak buat contoh saje.. 

ok, ak tgk panjang giler barisan kat situ.. dalam benak fikiran aku, takpe la.. sebab less then 10 items, so it will be faster... tup tup, aku tengok ada ramai orang yang lebih dari 10 items kat kaunter tu.. 

gosh!!!! tak reti nak bace ke? kemon la der... benda simple jer.... takkan tu pon tak pndai bace.. menyusahkan orang jer.. tension jap aku tengok gelagat manusia yang camtuh... 

***********************************
nota kaki - teringat orang Japan, Brunei & Singapore, dorang sungguh polite dan patuh kepada arahan.. 


5 comments:

  1. pokok pangkal, kne g maki bru jalan..hahaha

    ReplyDelete
  2. Titipan hati dan minda - kan~ tapi susah bagi manusia yg bertamadun..

    He is AM - takpun buat macam singapore, apa saja sume saman.. smpai terkenal dengar fine country..

    ReplyDelete
  3. singapore..mendidik utk menyusahkan rakyat..!!tp oklah dpt hasil..kita buat camtu alamat tersungkurlah dan berat sebelah lah dacing tu...hahahhahah

    ReplyDelete
  4. hehehe.. bukan susah pun kalau kita ikur rules, so takde saman, semua harmoni..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...