Total Pageviews

Wednesday, April 20, 2011

Apa fungsi lampu signal?

sape taw lampu signal tu ape??? 
pasti ramai yang mengangkat tangan untuk menjawab soalan aku ini.
hatta, budak tadika pon taw ape benda lampu signal tu kan.... 



ok, takpe la.. bagi sesiapa yang masih blur-blur ala2 ikan baru sungai baru masok aquarium tu, meh aku share kan camne rupa bentuk lampu signal yang di maksudkan. 

ha ni la lampu singal yg aku nk critakan pada entry kali ini.. 

Seperti sedia maklum  kegunaan lampu signal adalah untuk menunjukkan kepada kenderaan yang berada dibelakang mahupun depan arah mana kita  hendak membelok, supaya kenderaan depan dan belakang boleh bersedia dengan sebarang kemungkinan.. (pergh ayat cam wat karangan form 5)

aku rasa korang mesti dah boleh agak aku nak meroyan ape kat entry kali ni kan.. hahahaha. 
yela, cuba korang pikir pakai keter besar tapi otak kecik.. aku cukup pantang bila, nak belok mane2 tak bagi signal.. memang lah kurang ajoooooo.. 

kalau kejadian kat simpang, kete tu kat main road, die nak masuk simpang tapi tak bagi signal.. kite pon bodoh je tunggu kete tu.. tup2 dah dekat nak masuk simpang.. memang menyirap la satu badan....

tak kurang jgak, bagi signal kiri tup tup masuk ke kanan. ha ni memang la buta arah nampaknye, aku rasa dia kena ambil nasihat dari budak2 OT (occupational therapy).. bg betul balik saraf yang terbalik tuh..  ha orang camni, aku dengan slumber angkat jari tengah tunjuk kat muke die...

********************************************
lagi satu kejadian yang baru saja berlaku kat aku.. kereta exora, di pandu oleh seorang wanita bergelar emak aku rasa sebab dia ambik anak dia kat skolah. aku kat main road, tup2 dia dari tepi tiba2 je masuk kat tengah tanpa bagi signal.. 
 aku pun hangen le.. ak kejar kete tu pastu ak potong dan duduk betul-betul depan dia.. aku bawak slow, saja nak bagi makcik tu hangen.. 

pastu makcik tu nak potong, aku laju la sket biawak (mpto) aku tu... pastu aku biarkan dia potong aku, pastu dia tengok tak puas hati.. ape lagi yg aku mampu buat?????

nak letak gambar censored sgt. so aku describe je la... 
aku tunjuk lah jari tengah aku pada makcik tersebut sambil berlalu tanpa berkata apa apa.. 

**************************************************
kepada pemandu di luar sana, tolonglah lebih cermat dalam pemanduan anda.. 
hargailah ansuran kreta yang anda bayar tiap2 bulan.. 

***********************************************************************

4 comments:

  1. haha..klu aku aku porn3 dia smpai dia hilang dr mata aku...bru dia tau,,,cre pemanduan dia salah...hahahah

    ReplyDelete
  2. hehehe... semalam pun blaku di mana, aku kat main road, pastu ada kete nak kluar dari simpang.. main kluar jer pastu dia boleh plak belok dengan lemah gemalainya tanpa rasa bersalah... org len terpaksa menunggu dia pulak.. dengan rasa tanggungjawabnye, teros aku hon.. betul2 kat pintu dia tuh...

    ReplyDelete
  3. haha...mesti dia mcm "alamak atok kau"...MELATAH..kakakaka

    ReplyDelete
  4. hahaha... padan muka dia.. tak de otak.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...