Total Pageviews

Saturday, August 20, 2011

Beli Nombor, Main Nombor

Selesai sahaja berbuka puasa, panjang (bukan nama sebenar) & sharul (ofkos bukan name sebenar jugak) menyalakan api rokok mereka... berkepul-kepul asap keluar dari mulut mereka, aku mencapai..  

Kotak rokok Winston yang tertera gambar helang dan gambar kerongkong berlobang.. ku buka kotak rokok itu lalu ku nyalakan api pada rokok tersebut, maka terjadilah adengan hembus menghembus... tiba-tiba Wan(cam biasa bukan nama sebenar memulakan topik perbualan) 

Wan :  Bosan dowh keje, arini aku kena pegi KL. 2 3 kali.. syial jer penat.

Aku :   Rilek la bro, ok gak tu dapat berjalan tak la bosan sgt.

Panjang :  Makanan kat sni ok gak an.

Sharul :  ha’ah best jugak makan kat sini, tapi harga cam tak best sgt la.

Aku : Standard la, lepak mamak harga cam tak brape cun sket..

Wan : weh bile dapat gaji ha?

Aku :  Ntah la, 27 kot.

Wan : Bapak la! Giler lame.. nak raya dah ni.. kot...

Aku : Rilek la, aku pon dah sengkek ni..

Panjang :  Agak2 la bro... lame kot gaji tuh..

Sharul :  Tak paham la aku, takkan dorang tak paham yang kita nak pakai time raya nnt.

Aku :  Ntah la, jawapan dia bukan pada aku. Hehe.. ko apsal Tanya gaji wan?

Wan:  Dapat gaji nanti aku nak beli NOMBOR!!!

Aku : erk! Ko bia betul (sharul & panjang pun terkejut)

Wan:  Ha’ah, aku nak beli nombor dapat gaji nanti.

Sharul :  Ko tak beragak la nak beli nombor...

Panjang : hahaha.. ko ni boleh tahan gak gilernye wan.

Wan:  apehal plak? Suke ati aku la.

Aku:  hahaha, ko ni ada yang merasa pencuci kaki jap lagi kot..

Wan:   Yang korang mengelabah sangat pahal? Aku nak beli nombor telefon baru. Ko ingat aku giler ke nak tikam nombor???

Aku, Panjang & Sharul : DAMN!!! You... (*&^&%$**()(*&^$$

Aku dalam cerita tersebut adalah orang yang aku sangat kenal rapat, dia yang menceritakan hal ini kat aku semalam.. hahaha.
p/s: jangan kasi orang suspen la der... .

12 comments:

  1. adoii, x leh blah betolll. Hahhaha.

    ReplyDelete
  2. siti - yup2 real story... tak tipu..

    ReplyDelete
  3. hahaha. taw takpe, aku dengar pun cam tercengang gak mule2...

    ReplyDelete
  4. die yang silap.. cakap siang terang2.. ^^

    ReplyDelete
  5. tu lah.. dia dah salah cakap sebenarnye, mesti die cover balik. baik punya balut.

    ReplyDelete
  6. nasib baik die balut.. kalo tak??

    ReplyDelete
  7. kalo dye tak balut, meh aku balot die. ngan kain kapan.. hehehe.

    ReplyDelete
  8. imah pasang speaker, mic.. than baca yasin kat sebelah dia.. woo this is best bro!!

    ReplyDelete
  9. hahaha... terbaek wok.. bio dye insap sket.

    ReplyDelete
  10. HAHA setakat nak beli num telepon xyah tunggu gaji pun i rasa boley beli kan...
    hahaha bikin suspen je.....:-p

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...