Total Pageviews

Saturday, July 30, 2011

Hoi!!! hon sape tuh???

Pon pon pon….
Korang agak2 ape bunyi tuh???
Ok sebelum pape, Assalamualaikum dan salam sejahtera…
Ha! Ape benda yg aku tulis awal-awal tu kan??
Kalau Korang jawap……


Bunyi hon. Betul la tuh.. kalau laen, sendri maw ingat la bai.. hehehe.
Tapi nape aku tulis pon pon pon kan??

Hahahaha.. siyes benda ni memang klakar.
Terjadi depan office aku, time lunch.
(ok lupa nak bagitaw yg aku dah keje, so jarang online FB & update blog)
Lepas makan, aku saje lepak depan pintu office.
Then ade satu van putih die g collect barang kat ofis sebelah.

Bunyi van tu cam nak runtuh..
Driver tu park van tu agak menghalang lalu lintas la.. (sbb jalan situ one way)
Pastu driver tu suruh member die alihkan van tu sebab,
Ada lorry nak lalu.. member die pon g la alihkan van tuh.

Before that time, driver lorry tu hon van tuh..
(isyarat nak suruh alihkn sket van tu kot)
Pastu van tu dah dialihkan,
Biase la lorry ni kan agak lembab sket,
Sbb takde pick-up..

Kat blakang lorry ni ada kete MPV,
Pak aji ngan family dye.
Time lorry tu baru nak gerak.
Bunyi “pon pon pon” (lebih kurang camtu la bunyinye)
Bunyinye tanpa henti,
Takde fullstop..

Driver lori tu bleh stop,
Sambil kuarkan tangan dia dan cakap
Saba la! Klu tak saba, tak payah jalan la..

Pastu lori tu berlalu sambil mulutnye
Mengeluarkan jampi2 serapah melayu
Yang korang biase dengar la..
(driver MPV wat bodo sbb die tak dengar pape pon, die tutup tingkap)

Lori dan mpv tu pon berlalu pergi.
Tapi bunyi hon tu masih kendengaran…
-
-
-
-
-
-
-
-

Rupa-rupanya kereta MPV tu tak mengeluarkan sebarang bunyi hon,
Bunyi hon itu datangnya dari kereta yang park kat tepi.
Maybe ade komplikasi kot kat kete tuh..

Aku gelak je ingat driver lori tu td..
Kalau la die turun g serang pakcik tuh.
Memang die malu besar la ..

so kita chill je k.. 
saje letak gamba ni. takde maksud ape2.


p/s: jangan cepat melenting, benda kecik je bro. ..

26 comments:

  1. pakcik mpv chill, drebar lori tu bikin hangen.

    ReplyDelete
  2. selamat berpuasa dan selamat berbuka puasa...
    imah abg eq ada sini? hehe

    ReplyDelete
  3. selamat berpuasa dan selamat berbuka puasa gak abang eqbal.. imah ni rajen datang melawat saya. (^_^)

    ReplyDelete
  4. abg eq:nape abg eq tak cakap awal2.. boleh imah bawak naek moto sambil blogwalk.. hahaha

    j-are:kalo free, imah rajin la.. ^^

    ReplyDelete
  5. same la imah.. klu rajin abis sume blog sy pegi. hehehe.

    ReplyDelete
  6. oh yea!! *hi-5 atas angin *

    ReplyDelete
  7. yeah.. ooOppss tertampo pulak. hehehe. jgn mrah ye.

    ReplyDelete
  8. tak marah.. bulan pose kan.. chill mcm pak cik MPV.. LOL

    ReplyDelete
  9. terbaek la imah kale mcm tu. ni awok gemo kawan ngan mike ni..

    ReplyDelete
  10. ate, itu ayat untuk bulan pose.. cer kalo bukan bulan pose.. ayat die:

    kite bakor je!! =P

    ReplyDelete
  11. hahaha.. imah jgn bako, abeh hanguih nnt. c(^_^)..V

    ReplyDelete
  12. C(^_^)..V <------- cute.. hahaha..

    peace no war..

    ReplyDelete
  13. tengs2.. tgk la tuannye, hahaha. (ni statement nak kna penampo je gayenye, hehehe)

    ReplyDelete
  14. boleh sape2 tolong tampor?? haha

    ReplyDelete
  15. abg eqbal le.. sbb die muhrim. hehehe. (p/s: abg eqbal jgn tampo kuat2 ye.)

    ReplyDelete
  16. ha!! good idea nih.. abd eq, sila tampor lelaju.. sampai bepusing mcm gasing pon takpe.. imah bagi izin ^^ hahha

    ReplyDelete
  17. hahaha.. weh2.. sampe ati mike ye.. jage mike kat simpang nnt. hihihi.

    ReplyDelete
  18. simpang mane satu nak nak mula??

    ape kate:

    simpang malaikat 44??

    mike nak?? hahah

    ReplyDelete
  19. uit2.. tak nak tanak. teman insap dah.. ~

    ReplyDelete
  20. ate, teman boleh ja nak test2 ekzos.. baru dapat lesen kaaaan .. hehehe

    ReplyDelete
  21. ooo baru dapat lesen ke? boleh le bwak teman berjalan2.

    ReplyDelete
  22. sori lambat malm nih.. hahaha.. bawak jenjalan?? boleh2.. mike bawak motor mike, teman bawak motor teman..

    *motor bapak sbenornye^^* heheh

    ReplyDelete
  23. hehehe. naik moto ke, ingatkan kete td.. penat jer.. hehehe. boleh no hal.

    ReplyDelete
  24. kete pon boleh.. tapi the confidence wasnt there..
    atakot kalo bawak naik kete, gigi di atas dash board.. hahaha.. sanggup??

    ReplyDelete
  25. ahhaha. takpe la kalau macam tu. sy drive sendiri je la.. takot tercabot plak gigi palsu imah tu nanti. hehehe.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...