Total Pageviews

Monday, June 27, 2011

Contest : Header Saya Cantik


Assalammualaikum dan salam sejahtera..
agak lama jugak la tak update blog ni, sebab sibuk di kampung, 
sesuatu luar jangkaan telah berlaku... 
so bila bukak je dashboard, tengok la update blogger2 yg aku follow,
tetibe tertarik dengan satu post dari.....
orang yang aku suka baca blog dia.. hehehe.. [ life and love ]

terbaca plak dia join contest ni... 

[tertarik dengan bulu mata dia!!!]

pe lagi aku pon start la menyibuk join contest ni [first time kot join]


Biodata

Nama Blog : Victim of Puncak Alam
sejarah nama ini, apabila aku start menulis blog bila aku jejak kaki kat UiTM Puncak Alam.
aku first generation yg bermaustatin kat sini. 
[ sesape yg first generation mmg tahu la betapa perit menetap kat dalam ni]

Tarikh Lahir Blog : 9 July 2009, bersamaan hari Khamis
post pertama blog aku adalah Puncak Alam,
post yg sedikit melakarkan rasa sedih sebab kena pindah ke sini.. serius, mmg bosan time tu. 

Latar Belakang
blog aku ni, menceritakan tentang diri aku dan masyarakat sekeliling aku..
aku suka tengok gelagat manusia, [dulu nak ambik psychology, tapi Puan Emak tak kasi]
Font plak aku guna Arial, sebab dari diploma memang diajar utk guna font Arial untuk semua urusan.[budak OM, memang diajar guna Arial],
pastu aku rasa font ni mudah dibaca oleh semua orang.

Macam rakan blogger aku kata blog aku ni, "Peristiwa aneh, pelik dan lawak yang original melonjakkan momentum paradigma minat.  Kisah berdasarkan pengalaman dan sikap manusia dilakar dengan jelas agar banyak mata melihat diri mereka" unpredictable experience.

Kalau perasan, banner aku tu ada gambar kasut, yang mendokong motto blog ini 
" There is no second step, without the first step"
bagi aku, kalau kita nak mencapai kejayaan, kita mesti mulakannya dulu. 
so, kejayaan tu akan datang menyusul. 
Macam blog aku ni ada aku sentuh sikap manusia, so aku harap orang yang membacanya 
dapat melakukan perubahan.
[kira macam aku ni ejen perubahan la]

notakaki: aku buat banner tu guna powerpoint jer, hehehe.. :]


10 comments:

  1. hehe. thanks ya tuan blog sebab join contest dari kami :) semoga berjaya

    ReplyDelete
  2. your welcome and thanks anjurkan contest ni.. (^__^)

    ReplyDelete
  3. salam..

    alif datang jenguk2 peserta contest nih...

    semua gempak2...

    fuh....


    http://bloggeralif.blogspot.com/2011/06/contest-bannerheader-saya-cantik.html

    ReplyDelete
  4. t.kasih j-are... blog ni pon best jugak...
    kemas dan trsusun...

    gud luck!

    ReplyDelete
  5. thanks for the compliment...

    u too.. gud luck k.

    ReplyDelete
  6. All the best for the header contest! wish me luck too... =0

    ReplyDelete
  7. dah ada pemenang dah.. (^_^)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...